Urządzenia i Akcesoria
Kawowe bezy z ganaszem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
18 sztuk
Składniki
-
4 białka (120-130 g)
-
200 g cukru
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)
-
170 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
554.5 kJ /
132.5 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min
Śliwki w czekoladzie
2 godz. 30 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Tarta tatin
2 godz.
Makaroniki migdałowe
35 min
Czekoladowe pralinki z likierem
1 godz. 30 min
Tort Mimoza z ananasem
3 godz. 30 min
Tort orzechowo-makowy
4 godz. 30 min
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1 godz.
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min